Vintervedligeholdelse, glatførebekæmpelse – Snerydning og saltning har mange navne, men det gør det ikke mindre vigtigt…

Det er altid rart, når man ved at tingene spiller, og der ingen bekymringer og tvivl opstår når sneen falder. Derfor er det vigtigt, at være opdateret og parat inden sneen falder og uheldet er ude. Her er lidt viden om det kære barn med mange navne.

Lidt regler om snerydning og glatførebekæmpelse…
Jf. Vintervedligeholdelsesloven er det lovpligtigt, at rydde sneen og anvende salt, sand eller grus når sneen falder. Loven diktere, at sneen skal være ryddet, og det er anbefalet at smide salt, da det er mest effektivt. Dette skal være gjort inden kl. 07.00 (om søndagen fra 08.00) morgen og til kl. 22.00 aften. Er dette ikke overholdt, kan man stå til en stor økonomisk bøde, hvis man står med ansvaret for snerydningen, og der skulle ske et uheld eller man bliver ”opdaget”.

Glatførebekæmpelse…
I afsnittet ovenfor nævner jeg at saltning er anbefalet, fremfor grus eller grusning. Grunden til dette er simpelt – det er mest effektivt. Der er dog også ulemper ved salt, og det er at det kan være skadeligt for buske og træer, samt fodtøj og tilmed lave huller i asfalten. En anden ting er, at salte ikke virker ved mere end -8 grader, da salten ikke er stærk nok til at nedbryde frost ved så lave temperaturer. Så i sidste ende, er der fordele og ulemper ved alle metoder, men salt er dog mest effektivt.

Vigtigt med sparring…
Vi her hos A-X-L yder snerydning og glatførebekæmpelse for mange af vores kunder, og har gjort det i mange år. Vi holder os opdateret mht. regulativer, så i slipper for hovedpinen. Derudover hjælper vi selvfølgelig alle vores kunder med spørgsmål om vintervedligeholdelse. Samt gennem sparring og behagelige dialoger, får vores kunder den bedste service, og ingen økonomiske overraskelser fra os. Ved at indgå i en vintervedligeholdelses aftale med A-X-L, påtager vi os selvfølgelig alt ansvar, og vores kunder sover trygt om natten i de kolde vintermåneder.
Vælg enten et årligt fast beløb, og dermed ingen økonomiske overraskelser. Eller betal pr. Gang vi kommer ud og salter og/eller rydder sne.

Kontakt os i dag og få et godt tilbud på vintervedligeholdelse til jeres Ejer-, andels- eller gårdlaug forening. Udover foreninger servicerer vi også virksomheder, private og villaveje.

5.351 Comments